Je huis wil je natuurlijk jouw thuis maken. Je wilt het er gezellig hebben en het leuk inrichten. Wanneer je thuis komt na een lange dag wil je een welkom gevoel hebben en je wilt er graag zijn. Met het huis alleen kom je er niet. Je moet het huiselijk en eigen inrichten. En hoe je dat leuk kan doen is de kleuren en accessoires uiteraard combineren. Maar welke kleuren kan je bijvoorbeeld met een mooi glasschilderij van Glazenschilderijen.nl combineren. En ga je dan voor een rechthoekig, vierkant of een rond schilderij?

Er zijn natuurlijk veel combinaties die je kan maken met kleuren. Maar je wilt het wel eigen hebben. Dat is het belangrijkste. En daarom helpen wij je met deze blog een handje. Want welke combinaties zijn er eigenlijk allemaal te maken. 

 

Trendkleuren van 2023 combineren met het juiste schilderij

Schilderijen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Door deze variatie kun je ze perfect combineren met nieuwe kleurentrends. We nemen alle trendkleuren van 2023 door en laten je zien hoe je deze kunt verbinden met prachtige schilderijen.

Kleurentrend 1: Flexa kleuren van het jaar – Wild Wonder

Flexa heeft een positieve natuurlijke geeltint gekozen als kleur van het jaar 2023. Deze kleur staat voor “De kracht en magie van de natuur”. De kleur heeft een positieve, rustige uitstraling en verbindt je met de natuur. Het gebruik van deze kleur in schilderijen is eveneens trendy, met name op glasschilderijen en boeddha schilderijen komt de kleur “Wild Wonder” mooi uit de verf!

Wild Wonder komt het best tot zijn recht in combinatie met zachte groene tinten en neutrale kleuren. Hiermee kun je gemakkelijk een rustige en comfortabele sfeer in huis creëren.  

Kleurentrend 2: Histor kleuren van het jaar 2023 – Vining Ivy

Histor kiest dit jaar voor een mix van krachtig blauw en verfijnd groen als kleur van het jaar 2023. Het blauw zorgt voor rust en het smaragdgroen zorgt voor een gevoel van balans. Schilderijen waar deze kleur mooi tot zijn recht komt zijn bijvoorbeeld abstracte schilderijen en dieren schilderijen.

Zoals je ziet hebben bovenstaande schilderijen een prachtige uitstraling. In het schilderij waarin de papegaaien zijn afgebeeld, wordt een groene kleur gecombineerd felle accentkleuren. Veel van de schilderijen in deze kleur geven je een echt buitengevoel en zullen goed matchen met bijvoorbeeld een wand in de kleur Vining Ivy.

Kleurentrend 3: Karwei kleuren van het jaar – Nordic Green

Karwei kiest dit jaar voor een kleur die enorm verbonden is met natuur. Nordic Green is een groengrijze tint die rust en body uitstraalt. Deze kleur is ontzettend mooi in combinatie met warme tinten of met bijvoorbeeld wit. Er zijn talloze schilderijen die perfect bij deze kleur passen, op een Nordic Green geschilderde muur is het zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen bij meerluik schilderijen. 

Een opvallend schilderij is niet voor ieder interieur weggelegd, dat snappen we heel goed. Doordat de trendkleuren voor 2023 veelal natuurlijke tinten zijn, kun je ook voor een rustig schilderij kiezen, die tegelijkertijd toch aansluit bij de kleurentrends. Ga in dat geval voor een ton sur ton effect in het schilderij. Figuratieve schilderijen hebben vaak mooie kleurencombinaties als het gaat om ton sur ton. 

Conclusie kleurentrends 2023

Kortom, er zijn dus een heleboel mogelijkheden om de kleurentrends van 2023 te combineren met een schilderij. Aan de hand van jouw wensen kies je een schilderij dat het beste bij jouw persoonlijkheid en interieur past. Alles is mogelijk!