Het komt wereldwijd vaak voor dat een vader uiteindelijk niet de biologische vader blijkt te zijn van een kind. In veel gevallen wordt dit pas erg laat ontdekt. Dit omdat het nogal een beschuldiging is om je partner te beschuldigen van vreemdgaan. Toch zijn er in sommige situaties duidelijke aanwijzingen van overspel. In zo’n situatie is het uiterst belangrijk dat er wordt uitgezocht of dit dat werkelijk aan de orde is. Mocht dit aan de orde zijn en er een andere vader in het spel zijn, Dan is het zo wel voor de vader(s) als het kind belangrijk om te weten.

 

Kom je er achter of je de biologische vader bent?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of je de biologische vader van een kind bent. Alle eerst zou je ervoor kunnen kiezen om een gesprek aan te gaan met de moeder. Geef aan waarom je het vermoeden had dat je niet de biologische vader bent van het kind en leg bovendien uit dat je niet boos bent wanneer je daadwerkelijk niet de biologische vader blijkt te zijn. In sommige gevallen zal de moeder op dit moment al toegeven dat je niet de biologische vader van het kind bent. In andere gevallen leidt dit tot een ruzie. Mocht er onredelijk boos gereageerd worden, dan kan het zijn dat je partner iets te verbergen heeft. In dat geval kan het verstandig zijn om het nog verder te onderzoeken.

 

Een vaderschaptest kopen is zeer eenvoudig

Via het internet zijn er diverse webshops te vinden waar een vaderschapstest kopen zeer eenvoudig is. n veel gevallen gaat dit om Amerikaanse bedrijven. Echter, er zijn tegenwoordig ook steeds meer Nederlandse bedrijven die deze dienst aanbieden. Om jouw DNA te vergelijken met dat van een ander, kan het zijn dat je speeksel op moet sturen. Daarnaast is het in sommige gevallen ook voldoende om twee haren op te sturen. In het lab wordt vervolgens onderzocht of het DNA van de twee personen met elkaar overeenkomt. Het resultaat van dit onderzoek krijg je vervolgens per mail toegestuurd. Hou er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat je je de resultaten hebt. Dit omdat het vergelijkingsmateriaal per post naar het bedrijf toegestuurd moet worden. Bovendien gaat er ook tijd zitten in het onderzoeken van het materiaal.