We weten allemaal hoe stressvol examens kunnen zijn, of je nu een toets op school maakt of studeert voor de bar. Hier zijn tien tips om je te helpen slagen voor je examens, van het vinden van een studiemethode die het beste bij je past tot voldoende rust en lichaamsbeweging de avond ervoor. Veel geluk!

Het vinden van een studiemethode die het beste bij je past

Als het gaat om studeren voor examens, past niet iedereen. het vinden van een studiemethode die het beste bij je past, is de sleutel tot succes. Of je nu de voorkeur geeft aan visuele hulpmiddelen, naar audio-opnamen luistert of hands-on leert, er is een studiemethode die voor jou werkt. Ook examentraining kan enorm helpen.

Een studieschema maken 

 Door je tijd op te splitsen en te plannen wanneer je gaat studeren, kun je ervoor zorgen dat je je tijd efficiënt gebruikt en niet op het laatste moment volproppen. Een manier om een ​​plan te maken, is door eerst naar je examenrooster te kijken en te kijken hoeveel tijd je hebt voor elke toets. Zodra je weet hoeveel tijd je hebt, kun je opsplitsen welke onderwerpen behandeld moeten worden om met vertrouwen het examen in te gaan.

Het afleggen van oefenexamens onder getimede omstandigheden

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u oefenexamens kunt afleggen:Je kunt een studiegids kopen met voorbeeldvragen en toetsen. Veel van deze handleidingen worden ook geleverd met antwoordsleutels, zodat u uw werk achteraf kunt controleren. U kunt online bronnen vinden met vragen die vergelijkbaar zijn met die op uw echte examen.

Studeren in korte periodes in plaats van lange uren

 Onderzoek heeft echter aangetoond dat kortere studiesessies, gespreid over een langere periode, effectiever zijn dan lange uren gebogen over je studieboeken vlak voor een examen.Een van de redenen waarom korte studiesessies effectiever zijn, is omdat ze je in staat stellen informatie beter vast te houden.

Eerst focussen op je zwakste gebieden

 concentreer je eerst op je zwakste punten. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar luister naar ons! Door te beginnen met het materiaal dat u het meest uitdagend vindt, kunt u ervoor zorgen dat u het volledig begrijpt voordat u verder gaat. Bovendien zal dit helpen uw zelfvertrouwen op te bouwen terwijl u moeilijkere onderwerpen aanpakt. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Doe een oefenexamen of quiz en kijk over welke vragen je het meest struikelt – ga dan studeren!

 Je materiaal opdelen

Proberen al het materiaal in één nacht te proppen, helpt je niet om de informatie vast te houden en zal je waarschijnlijk alleen maar meer stress bezorgen. Door je materiaal op te splitsen in kleinere delen, kun je je op één ding tegelijk concentreren en er zeker van zijn dat je het begrijpt voordat je verder gaat.