Het is in diverse situaties belangrijk dat je kiest voor de juiste kleding. Zo dient je in sommige situaties nou eenmaal net voor de dag te komen als in andere situaties. Toch zijn er ook erg veel situaties waarbij je vooraf niet zeker weet in hoeverre het van belang is om netjes voor de dag te komen. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij een aantal situaties onder elkaar gezet waarbij het van belang is dat je netjes gekleed gaat.

 

Een gala

Een van de situaties waarbij het zeer belangrijk is dat je netjes gekleed gaat, is als je binnenkort een gala op de planning hebt. Bij een gala is het gebruikelijk om in een pak te komen of om een nette jurk te dragen. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren de nette kleding in huis hebt en voorkom dat je op negatieve wijze opvalt tijdens het gala. Het is overigens niet vanzelfsprekend dat je als man een lak draagt tijdens een gala. Het is daarom belangrijk dat je vooraf goed onderzoekt wat er van je verwacht wordt als gast. Zo voorkom je een misser. 

 

Een begrafenis

Een evenement waarbij je er vanuit kan gaan dat het belangrijk is dat je netjes gekleed gaat, is bij een begrafenis. Een pantalon met overhemd is in de meeste gevallen netjes genoeg. Het kan overigens wel voorkomen dat er bepaalde kledingvoorschriften zijn. In dat geval is het belangrijk dat je daar rekening mee houdt.

 

Een zakelijke meeting

Een situatie waarbij het zeer op prijs wordt gesteld als je netjes voor de dag komt, is bij een zakelijke meeting. Vooral wanneer je werkt als ondernemer, is het uiterst belangrijk dat je netjes gekleed gaat. Zorg ervoor dat je standaard een net pak klaar hebt liggen en kijk regelmatig of je deze nog past. Het komt namelijk erg knullig over als je een pak draagt dat net wat te klein is. Zodra je een aantal kilo’s aankomt, kan hier al sprake van zijn. Het is dus erg verstandig om hier altijd rekening mee te houden!

Het is overigens niet bij elke onderneming van belang om zeer netjes gekleed te gaan. Onderzoek daarom vooraf de Branch waarin jij je bevindt en bepaal aan de hand daarvan of het noodzakelijk is om een pak te dragen. In veel gevallen is een blouse met spijkerbroek of pantalon al voldoende.