Mountainbiken wordt anno 2022 door veel mensen gezien als een echte wintersport, echter is het juist bedoeld voor de zomer en de lente. Het wordt steeds mooier weer en dat betekent dat je goed kunt beginnen met mountainbiken. Veel mensen huren een mountainbike, maar wist je dat je ook prima zelf een mountainbike kunt kopen? Dit is namelijk heel erg handig, omdat je dan zelf een mountainbike in handen hebt.  Mountainbiken is heel erg goed voor je gezondheid en dat komt doordat je iedere spieren groep in je lichaam traint. Daarnaast ben je met mountainbiken buiten en is dit natuurlijk ook hartstikke goed voor je gezondheid. Mountainbiken is ook gewoon erg leuk en voor veel mensen is het dan een sportieve hobby. Het kopen van een mountainbike kan best ingewikkeld zijn en dit komt doordat de mountainbike aan verschillende eisen moet voldoen. Hoe kies je nu een geschikte mountainbike? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Mannen en vrouwen

Het kopen van een mountainbike is ingewikkeld en hierbij is het belangrijk dat je eerst de framemaat bepaald. De framemaat is anders voor mannen dan voor vrouwen en dit is heel erg belangrijk. Vrouwen moeten daarom geen mannen mountainbike kopen en andersom natuurlijk ook niet. Er bestaan verschillende soorten fietsen en het is aan jou om de beste fiets uit te kiezen. Een dames mountainbike heeft een kortere bovenbuis dan de mountainbike voor de mannen. 

Daarnaast is het belangrijk dat je ook goed kijkt naar de wielmaat. De meeste mountainbikes hebben een wielmaat van 27,5 en 29 inch. Er zijn ook mountainbikes met een wielmaat van 26 inch, maar deze zijn bijna niet meer verkrijgbaar. Een groot wiel kost vaak meer energie om te trappen en het licht echt aan de omgeving waarin je wilt mountainbiken. Ook kunnen de pedalen van een mountainbike anders zijn en zijn er ook veel verschillende systemen. Bepaal voor jezelf wat je het fijnste vindt om te gebruiken, zodat je ook goed kunt mountainbiken.

Bestellen op het internet

Anno 2022 is het erg makkelijk om dingen te bestellen op het internet. Een mountainbike kun je ook prima op het internet bestellen, mits je een goede aanbieder kunt vinden. Kijk op de website van verschillende mountainbike verkopers en controleer het aanbod. Je kunt ook een kijkje nemen bij de reviews, zodat je de reacties kunt doornemen van vorige klanten.