Zodra je van plan bent om je badkamer te gaan verbouwen of alleen het badmeubel gaat vervangen komt er nogal wat bij kijken. Want waar moet je beginnen en hoe kies je het beste meubel, dat perfect past bij jouw interieur? Omdat een badkamer een flinke investering kan zijn waar je graag lang van wilt genieten, is het verstandig je goed voor te bereiden. Wat zijn bijvoorbeeld je wensen? Wil je graag een bad én een douche? Of is alleen een douche voldoende? En wil je graag twee wastafels of is een enkele al voldoende? In dit artikel lees je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe badkamer.  

1 De grootte van de badkamer  

Als eerst is het goed om te weten hoe groot de ruimte is die je beschikbaar hebt. Afhankelijk daarvan kun je bekijken of er genoeg ruimte is voor een bad én douche, of dat je misschien alleen een douche moet kiezen. Het is daarnaast ook verstandig om te bedenken hoeveel opbergruimte je nodig denkt te hebben. Een badmeubel met een breedte tussen de 50 en 100 centimeter zijn erg populair, al groeien de bredere maten ook in populariteit. Dit kan handig zijn als je met meerdere personen in het huis woont, aangezien deze wastafels vaak een dubbele waskom hebben. Lekker praktisch dus.  

2 Lichtpunten in de badruimte 

In een badkamer is vaak geen goed licht om in de spiegel te kijken. Dit kun je oplossen door een badkamer spiegel met verlichting aan te schaffen. Dit licht is niet alleen in de rest van de ruimte handig, het zorgt er ook voor dat je makkelijk je baard kunt scheren of je make-up goed kunt aanbrengen. Deze spiegels met verlichting kunnen goed tegen vocht, ze zijn namelijk gemaakt voor vochtige ruimtes.  

3 Onderhoudsvriendelijke materialen 

In een badkamer wordt het snel vochtig. Daarom is het belangrijk dat de meubelen die je er hebt staan gemaakt zijn van materialen die tegen vocht kunnen. Daarnaast is het verstandig om na het douchen de oppervlakken zoals de douchewand, wastafel of het bad droog te maken met een doek. Zo zorg je ervoor dat kalkaanslag voorkomen kan worden. Zorg er ook voor dat je de badkamer goed ventileert. Laat de deur na het douchen open staan, zodat schimmels geen kans krijgen. Eén keer in de week de badkamer een flinke poetsbeurt geven is meer dan voldoende.