Populaire backpackbestemmingen zijn het, Azië en Zuid-Amerika. Waarschijnlijk doordat het redelijk goedkoop is om er naar toe te reizen en omdat het zo populair is, is het inmiddels ook redelijk veilig. In deze tekst worden er twee landen, namelijk Cuba en Vietnam uitgelicht. Er zullen een aantal reis tips worden gegeven, om jouw reis onvergetelijk te maken. Lees dus snel verder!

Zuid-Amerika: Cuba

Cuba is een land in Zuid-Amerika en van oorsprong communistisch. Daarnaast wordt Cuba gekenmerkt door de typische Cubaanse sfeer waar muziek een grote rol speelt. Als je in dit land reist zul je er achter komen hoe het land leeft op muziek. Op elke hoek van de straat, in elke bar en in elk restaurant zul je de vrolijke Cubaanse deuntjes kunnen horen. Daarnaast vinden Cubanen het ook altijd leuk om salsa te dansen op deze vrolijke muziek. Verder is de architectuur in Cuba ook ontzettend mooi. Het land en voornamelijk de steden worden gekenmerkt door mooie oude gebouwen die je niet onverlet kunt laten. De mooiste gebouwen kun je dan ook vinden in steden als Trinidad, Santiago en de hoofdstad Havana. Havana is dan ook een stad die je sowieso niet mag overslaan als je besluit naar Cuba af te reizen. In de stad zou je jezelf prima een dikke week kunnen vermaken. De oude wijken zijn natuurlijk een bezoekje waard, maar ook het centrum van Havana is een must see. Tot slot staat Cuba bekend om haar Rum en Cubaanse sigaren. 

Zuidoost-Azië: Vietnam

Naast rondreizen Cuba kun je uiteraard ook rondreizen Vietnam. In Vietnam is het eten, de overweldigende natuur, de vele oorlogsmonumenten, tempels en steden fantastisch. Daarnaast zijn de mensen ontzettend vriendelijk en is het geweldig om de Vietnamese tradities en gebruiken te bekijken en mee te maken. Veel bestemmingen in Vietnam staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Een van de populaire bestemmingen om te zien als je in Vietnam bent is de Frans koloniale stad Hanoi. Deze stad ligt in het noorden van het land. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de natuurgebieden Tam Coc en Mai Chau te bekijken. Tevens mag je daar de uitgestrekte rijstvelden echt niet overslaan. Tot slot kun je Ho Chi Minh, een miljoenen stad maar niet de hoofdstad van Vietnam, ook niet overslaan. Deze stad ligt dichtbij de Cu Chi tunnels die ook een bezoekje waard zijn. Genoeg te doen dus, in Vietnam!