Daar zitten we dan in het vlakke landschap van Nederland. Voor veel mensen is het een bijzonder zicht, een land onder de zeespiegel. Eén waarbij geen berg of heuvel in de wijde omtrek te zien is. Voor ons als Nederlanders is het toch wel redelijk normaal zicht dat aan de horizon slechts wat boompjes te zien zijn. Dit kan voor veel mensen toch wel beklemmend ervaren worden. Deze trekken dan ook graag door de natuur in het buitenland. Zo zijn de Zwitserse alpen een prachtig aanzicht met de eeuwige sneeuw op de toppen. Maar het kan ook dichter bij huis worden aanschouwd, denk bijvoorbeeld aan de Ardennen wat voor veel mensen op een paar uur afstand te bezoeken is.

Sporten

Natuurlijk zijn de bergen er niet alleen om naar te kijken maar kunnen er ook veel activiteiten op plaats vinden. In het winter seizoen heeft iedere berg waar sneeuw valt wel een piste om vanaf te skiën of snowboarden. Voor veel mensen is dit weer een jaarlijks terug kerend uitje en kijken hier dan ook het hele jaar naar uit. In de zomer zijn deze pistes ook in gebruik maar dan niet voor de ski of snowboarders. Dan wordt vooral de mountainbike gespot. De naam zegt het al, een fiets speciaal gemaakt voor de bergen. Door de vaak stevigere schokdemping en bredere banden is grip vinden in een onverhard terrein een fluitje van een cent. Het kan natuurlijk een uitdaging zijn om zo beheerst mogelijk van de berg af te rijden. Maar het kan ook voor de echte sportieveling een uitdaging zijn om de berg op te fietsen. Vaak kost dit wel flink wat uithoudingsvermogen is dat ook niet voor iedereen weggelegd.

Elektrische hulp

Ook is met de huidige technologieën omtrent de elektrische aangedreven voertuigen steeds meer winst in het fiets segment. Je kan geen rustig moment door de stad lopen of de elektrische fietsen vliegen je om de oren voorbij. Dit is natuurlijk een uitkomst voor mensen die slecht ter been zijn om nog wel de dagelijkse lichaamsbeweging te kunnen uitvoeren. Maar deze fietsen zijn niet alleen voor het minder valide segment. Tegenwoordig zijn er ook mountainbikes te vinden die gebruik maken van trapondersteuning. Zeker als je een tocht van een paar uur hebt geplant door de prachtige natuur kan het fijn zijn om hier gebruik van te maken. Hierdoor kunt u beter genieten van alles om u heen en ligt de focus niet volledig op het halen van het einde.